For nylig har jeg set min favorit fodboldhold tabe et afgørende spil. Jeg elsker simpelthen dette hold. Jeg blev så følelsesmæssigt om det; Jeg tænkte “… Det er ikke godt for mit helbred”. Kan du tro det, men det er hvordan vi får når vi er lidenskabelige. Jeg kan simpelthen ikke tro (jeg gjorde ikke ønsker at tro) de kunne tabe.
Men som en engageret fan, jeg gik hele vejen med dem. Hvis de var på vej ned, gik jeg med dem. Efter alt, du ikke giver på dit team simpelthen fordi de ikke vinde hvert spil. Ved denne lejlighed, var jeg så likvideres, villige dem at vinde, at vide hele tiden, de havde blæst deres chancer.
Jeg bør virkelig har gik væk fra tv’et. Men jeg opholdt sig i smerte. Åh, den udsøgte kval. I slutningen var mine skuldre og hoved ned, jeg følte mig som jeg ville løbe et maraton og dybt følte tab for holdet og mig selv. Var der liv efter dette spil?
Jeg burde have sagt til mig selv “… de har gjort godt i betragtning af de er et ungt team, de har klaret sig bedre end forventet, så spare dig hjertesorg og se i øjnene… denne sæson er ikke deres… følelsesmæssigt frigøre dig selv.”
Da jeg lå på sofaen, helt udmattet, analysere hvorfor jeg ville sætte mig igennem det, mit sind gik tilbage til min tidlige dage af handel. Vi alle går gennem dette og forhåbentlig kun i vores meget tidlige dage – når vi lære et par lektioner for smertefulde. For nogle er det nok til at sætte dem ud handel for evigt.
Vi køber en aktie, at tro, at prisen vil gå til et højere niveau. Vi ved, at det vil stige, fordi det er en blå-chip og indikatorer alle line up. Der er ingen chance for dette vil vende sig imod os. Det er en bestand, vi elsker, fordi vi har fulgt det i et stykke tid og det er en husstand navn – det har været en stor performer i år. Naturligvis har vi fået vores mentale tabsgarantiaftaler sorteret, før vi går ind i handel.
Det dog vende sig imod os. Fordi vi elsker materiel vi se vores stop tab taget ud og hvad gør vi… Intet!
Vi elsker denne bestand, og det vil helt sikkert hoppe tilbage. Men det gør ikke og du mener som en sportsfan, du stick med dit “hold” og med alle faldet i pris, at smerter og du hurtigt gå også – du er en taber, ikke kun i den forstand, at du har gået imod reglerne, men også du har mistet dine penge.
Ligesom dit yndlingshold, kan ikke du vinde hver gang. Så, for at beskytte dig mod at miste, komme ud, når din tabsgarantiaftaler fortæller dig – ikke lade din kærlighed til en bestand lammer dig. På denne måde, vil du bære en lille tab, men har penge nok til venstre til at gå ind på en vindende handel.
Så aldrig tillægger en handel følelser – behandle dem alligevel og handel din strategi. Og altid har et stop loss på plads. Ikke stole på mental stopper som kærlighed kan gøre dig gøre skøre ting!
ALDRIG falde i kærlighed med en bestand.
Ovenstående kommentarer udbydes til uddannelsesmæssige formål. Vi er ikke at give dig med økonomisk rådgivning. Vi deler blot med dig hvad der er og har ikke virket for os personligt. Hvis du ønsker at handel eller investere i aktiemarkedet bør du få rådgivning fra en registreret licens rådgiver.

Aldrig falde i kærlighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.